slevy na aktuální zboží

Baumit Lepidlo C1T 25kg

Nejprodávanější kus Baumit Lepidlo C1T 25kg od této skvělé značky Baumit snadno můžete získat nyní za extra cenu. Nyní pořídíte od 149 Kč.
EAN: 8591251001905
Baumit Lepidlo C1T
Ověřit dostupnost
Značka: Baumit
149

Baumit Lepidlo na obklady C1T

Výrobek
Průmyslově vyráběná suchá cementová směs pro tenkovrstvé lepení nasákavých obkladů a dlažeb v interiéru.Třída C1T dle ČSN EN 12004.

Složení
Cement, minerální kamenivo, přísady.

Vlastnosti
Standardně tvrdnoucí cementové lepidlo se sníženým skluzem.

Použití
V interiéru pro lepení nasákavých keramických obkladů a dlažeb. Nevhodné pro konstrukce s podlahovým anebo stěnovým vytápěním.

Podklad
Obvyklé minerální podklady, např. beton, podlahové potěry, omítky, lehčený be-ton. Podklad musí být vždy náležitě připraven dle odborných řemeslných zásad a odpovídat platným normám, být pevný, suchý, čistý, bez uvolňujících se čás-tic, nezmrzlý, zbavený prachu, nátěrů, solných výkvětů, zbytků odformovacích prostředků a lepidel, dostatečně drsný a rovnoměrně nasákavý. Povrch nesmí být vodoodpudivý.
Je nezbytné odstranit všechny vrstvy snižující přilnavost k podkladu, např. brou-šením, frézováním nebo opískováním. Při pokládání obkladů anebo dlažeb ne-překrývat konstrukční spáry ani aktivní trhliny v podkladu (smršťovací, pohy-bové, dilatační spáry či trhliny).
Nepoužívat na umělohmotné, dřevěné nebo kovové, ale také na nevyzrálé ce-mentem pojené minerální podklady s neukončeným smršťováním ani na pod-lahové anebo stěnové vytápění, betonové prefabrikáty, hladce hlazený beton a pro lepení slinuté keramiky s nasákavostí menší než 3 %.

Příprava podkladu
Předem ověřit vyzrálost podkladu. Podklad připravený pro lepení v předstihu upravit vhodným penetračním nátěrem, např. Baumit SuperPrimer.

Zpracování
Obsah pytle 25 kg se elektrickým pomaluběžným míchadlem smísí v čisté ná-době s cca 6 l čisté vody. Doba mísení 3 min. po odležení cca 5 minut opět krátce promíchat. Vždy zamísit obsah celého pytle.
Čerstvou lepicí hmotu nanášet na podklad ve 2 pracovních krocích. V prvním pracovním kroku nanést tenkou kontaktní vrstvu. Následně na ještě mokrou vrstvu nanést ozubenou stěrkou pod úhlem 45–60°odpovídající vrstvu lepicí hmoty. Obkladové prvky následně přitlačit do maltového lože a případné zbytky malty odstranit vlhkou houbou. Do více namáhaných oblastí použít kombino-vaný způsob pokládky, Buttering-Floating. Minimální plocha slepu s podkla-dem: v interiér min. 65 %. Před lepením se doporučuje provést zkoušku přídrž-nosti. Po aplikaci chránit alespoň 24 hodin před mechanickým zatěžováním, např. chůzí.
Upozornění a všeobecné pokyny

Teplota vzduchu, materiálu ani podkladu nesmí během zpracování a zrání kles-nout pod +5 °C. Vysoká vzdušná vlhkost, nízké anebo vysoké teploty mohou nepříznivě ovlivnit dobu tuhnutí a proces vyzrávání. Při zpracování dodržovat platné normy, zpracovatelské směrnice a technické listy zabudovávaných vý-robků. Nepřimíchávat žádné další materiály, např. urychlující anebo nemrz-noucí přísady. Před lepením neznámých druhů obkladů anebo dlažeb a prvků z přírodních kamenů se doporučuje provést zkušební lepení.

 

Technický list: